Wat is affiliate marketing?

affiliate marketing

Affiliate marketing is de perfecte manier voor webmasters om te proberen een beetje extra inkomen te verdienen met hun websites. Voor wie geen producten of diensten heeft, zoals een hobby-onderneming, en voor wie producten wil toevoegen die goed bij zijn eigen aanbod passen, is affiliate marketing de ideale oplossing. Het stelt de website-eigenaar in staat relevante producten aan te bieden zonder de kosten die gepaard gaan met grote voorraden. De enige kosten voor de webmaster zijn de tijd die hij kwijt is aan het opzetten van de verkoopteksten op zijn website.

Wat is affiliate marketing?

affiliate marketing afbeeldingPersoon of bedrijf A maakt een website, een YouTube kanaal of een social media account rond een specifiek thema, en stuurt bezoekers door naar een online retailer die een kleine commissie geeft aan de eigenaar van de site of het kanaal voor elke verkoop die wordt afgerond door één van de bezoekers. Simpel & logisch, toch?

Wat zijn de regels?

Affiliates zijn gebonden aan een aantal regels die bepaald worden door de merchant en het netwerk. Meestal omvatten deze voor de hand liggende dingen zoals bedrog, valse of misleidende verklaringen om producten te verkopen, het gebruik van de handelsmerken van het bedrijf als de eigen, en zeggen dat men een werknemer is van de merchant of het netwerk. Geen van deze gedragingen is aanvaardbaar en zal leiden tot beëindiging van het affiliate programma en uiteindelijk verlies van inkomsten.

Aan de andere kant kunnen affiliates eerlijk de producten op verschillende manieren promoten met de enige bedoeling om een verkoop te doen. Zij kunnen de aandacht vestigen op hun website of de producten van de handelaar met pay-per-click reclame, artikel marketing, gedrukte reclame, links op andere websites, en iets anders dat wordt beschouwd als eerlijke promotiepraktijken.

Bijverdienste, of een échte full time bezigheid?

En, hoewel het kan beginnen als een manier om iemands inkomen aan te vullen of gewoon betalen voor de hosting en de kosten die betrokken zijn bij het houden van een website, wees niet verbaasd als affiliate marketing verandert in een full-time inspanning. Toen onze klant Techgeek.be begon aan hun website was het een one-man show. Nu hebben ze een heel team die de website professioneel uitbouwt en voorziet van content, mede in samenspraak met ons.

De affiliate marketing expertise van Fishcall

Bij Fishcall helpen we heel wat affiliate marketers in hun contentstrategie. We zijn gespecialiseerd in link building én contentuitbouw en kunnen dus ook jou zeker helpen bij het optimaliseren van je affiliate website of kanaal. Neem zeker contact met ons op als je hierover vragen hebt!

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *