Drie tips om jouw webshop goed met jouw ERP pakket te laten communiceren

erp software e-commerce webshop

Een goed functionerende webshop is voor veel bedrijven onmisbaar. Maar wist je dat een goede communicatie tussen jouw webshop en ERP-pakket net zo belangrijk is? Het zorgt ervoor dat jouw bedrijfsprocessen efficiënter verlopen en fouten voorkomen worden.

Wat is een ERP-pakket juist?

ERP staat voor Enterprise Resource Planning en is een software pakket dat bedrijfsprocessen ondersteunt. Het omvat diverse modules voor bijvoorbeeld financiën, productie, inkoop en verkoop. Het doel van een ERP-pakket is om bedrijfsprocessen te integreren en te automatiseren, zodat er een efficiëntere informatie-uitwisseling plaatsvindt en informatie up-to-date blijft. Hierdoor krijg je inzicht in de prestaties van je bedrijf en kun je beslissingen nemen die gericht zijn op verbetering en groei.

Wat zijn de populairste ERP-pakketten op de markt?

ERP pakketEr zijn veel verschillende ERP-pakketten op de markt, waaronder:

  1. SAP: één van de grootste en meest populaire ERP-leveranciers ter wereld. SAP is geschikt voor zowel grotere als kleinere bedrijven.
  2. Oracle: een andere grote speler op de ERP-markt. Oracle biedt een uitgebreid pakket aan, waaronder financiën, HR, supply chain management en customer relationship management.
  3. Microsoft Dynamics: Microsoft biedt verschillende ERP-oplossingen, waaronder Dynamics 365 en GP. Dit pakket richt zich specifiek op het MKB.
  4. Infor: Infor biedt een breed scala aan branchegerichte ERP-oplossingen, waaronder oplossingen voor de productie-industrie, retail en zorg.
  5. NetSuite: NetSuite richt zich op het middensegment en biedt een cloud-gebaseerd ERP-pakket met financiële management, e-commerce en CRM functionaliteiten.
  6. ODOO: ODOO is een Belgische open-source aanbieder van ERP en CRM oplossingen. Een prachtig Belgisch verhaal dat we zeker niet mochten negeren in dit lijstje. ODOO groeit snel en steeds meer bedrijven zetten de stap naar open source software. Het grootste voordeel van open source is dat je zelf een ontwikkelaar kan zoeken die jouw ERP-pakket kan personaliseren  of er zaken aan kan toevoegen. Wij hebben zelf met ODOO-partner CompactCode uit Antwerpen gewerkt, en ze hebben er voor gezorgd dat onze klant een uniek ERP-pakket had zonder allerhande uit de hand lopende SLA contracten.

Dit is slechts een kleine selectie van de vele ERP-pakketten die beschikbaar zijn op de markt. De keuze voor het juiste ERP-pakket is afhankelijk van de specifieke behoeften en eisen van je bedrijf.

Hieronder geven we graag drie tips om jouw webshop en ERP-pakket optimaal te laten communiceren.

Tip 1: Maak gebruik van een API

Een Application Programming Interface (API) is een manier om jouw webshop en ERP-pakket te laten communiceren. Hiermee kun je bijvoorbeeld real-time productgegevens uitwisselen en automatiseren. Zorg dat je ERP-pakket een API heeft en schakel deze in voor jouw webshop. Hierdoor hoef je geen handmatige updates meer te doen en worden fouten voorkomen.

Tip 2: Stel een geautomatiseerde koppeling in

Met een geautomatiseerde koppeling tussen jouw webshop en ERP-pakket, kun je het proces van gegevensuitwisseling versnellen en optimaliseren. Hierdoor houd je overzicht op bijvoorbeeld de voorraad en kun je real-time updates uitvoeren. Let er wel op dat je deze koppeling goed instelt, zodat alle gegevens correct verwerkt worden.

Tip 3: Zorg voor regelmatige updates

Het is belangrijk om regelmatig updates uit te voeren voor zowel jouw webshop als ERP-pakket. Hierdoor blijft de communicatie tussen de twee optimaal functioneren. Daarnaast voorkom je hiermee ook verouderde gegevens en problemen met de koppeling. Zet updates daarom in je agenda en voer ze regelmatig uit.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *