Drie tips om slim video-inhoud te gebruiken op jouw website

video-content

Video is de snelst groeiende vorm van inhoud op het internet. Met meer dan 4 miljard bekeken video’s per dag, is het duidelijk dat deze trend niet meteen zal vertragen. Maar wat betekent dit precies voor uw website? Moet u meespelen en video’s aan uw site toevoegen of moet u ze helemaal links laten liggen?

Het antwoord hangt helemaal af van hoe u deze video’s wilt gaan gebruiken. In dit artikel behandelen we 3 tips om slim gebruik te maken van video-inhoud.

1. Maak een korte instructievideo

video content websiteKorte instructievideo’s doen het altijd goed! Een paar minuten lang en met duidelijke instructies over wat de kijker vervolgens moet doen, is dit type video perfect voor de introductie van nieuwe producten of diensten. In plaats van een ingewikkelde handleiding bij je producten mee te geven kan je je klanten in detail laten zien hoe ze die kunnen gebruiken. Voor onze klant Thee.be hebben we bijvoorbeeld een filmpje opgenomen met Steffi Vertriest om het gebruik van hun Magic Teamaker te tonen. Plots ging de verkoop de lucht in!

Gebruik hiervoor sowieso beelden met een uitstekende beeldkwaliteit. Video’s met een lage resolutie zullen uw kijkers alleen maar teleurstellen. Als u het product of het proces in uw video demonstreert, zorg er dan voor dat alle kenmerken ervan worden belicht.

2. Gebruik video’s als testimonial

Een testimonial video is een geweldige manier om de kwaliteit van uw product te laten zien, evenals de kwaliteit van de service die u levert. Bovendien geven video’s consumenten een idee van wie u als persoon bent en waarom ze u zouden moeten vertrouwen.

Onderdeel van dit proces is het opnemen van interviews met uw klanten of cliënten over hun ervaring met uw bedrijf of product en deze vervolgens op uw website plaatsen. Op die manier kunnen potentiële klanten ook een idee krijgen van hoe het zou zijn om met u samen te werken.

3. Voeg een video toe op uw homepage

video op websiteEen video als eerste die bezoekers zien wanneer ze op uw website belanden, is een geweldige manier om hun aandacht te trekken. Gebruik een korte, pakkende video die uw bedrijf voorstelt of laat zien wat u het beste doet. Dit zal helpen de toon te zetten voor de rest van uw site. Op onze homepage kan je een heel korte video zien die perfect weergeeft wat wij als Fishcall BV doen: kort, krachtig en to-the-point!

Hoewel video’s een geweldige manier zijn om bezoekers aan uw website te binden, kunnen ze ook de laadtijd van uw pagina vertragen. Zorg ervoor dat uw video’s goed gecomprimeerd zijn, zodat ze niet te veel bandbreedte in beslag nemen en de algehele snelheid van uw website beïnvloeden. Nog een betere optie is de video’s te hosten op een videoplatform zoals YouTube of Vimeo, zo hoef je je geen zorgen te maken over videocompressie en je video’s zullen steeds vloeiend worden afgespeeld.

In dit artikel hebben we 3 tips behandeld om slim gebruik te maken van video-content. Of u nu een nieuw product of een nieuwe dienst wilt introduceren met een instructievideo, de testimonialvideo’s van uw bedrijf onder de aandacht wilt brengen of een korte promotievideo op de homepage van uw website wilt plaatsen – er zijn tal van manieren om deze krachtige tools in uw marketingstrategie te integreren.

Als u vragen hebt over hoe u het beste gebruik kunt maken van de kracht van video in digitale reclame en hoe u de conversieratio kunt verbeteren, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *